Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g azeite
- 120 g água
- ¾ c. chá de sal
- 150 g natas azedas
- ½ c. chá de pimenta preta
Cobertura
- 200 g cebola branca cortada em metades
- 200 g cebola roxa cortada em metades
- 30 g cebolinho, fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1704.8 kJ / 407.5 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 462.6 mg
Alternatywne przepisy
Manteiga trufada
Keine Bewertungen
Crepes integrais recheados com ricota e espinafre
15 Min
Clafoutis de ameixa - TM6
Keine Bewertungen
Farofa de maçã
35 Min
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 Min
Bolo de rolo
40 Min
Manjar de coco com calda de ameixas
4 godz. 35 min
Polenta
40 Min
Empadão do mar
1 godz. 35 min
Patê de fígado
25 Min
Sopa cremosa de aspargos
30 Min
Béchamel
30 Min