Urządzenia i Akcesoria
Proteinowy sernik z jabłkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
3 łyżki migdałów, mielonych
-
30 g ksylitolu30 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
750 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
75 g mleka
-
75 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
-
1 ½ jajka roztrzepanego
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
230 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
-
owoce jagodowe, mieszane, mrożone lub świeże, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
564.8 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
907 kJ /
216.8 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Batoniki proteinowe
50 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6 godz. 25 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 godz. 55 min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 godz. 45 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min