Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a pezzi
- 170 g di cipolle dorate in 8 parti
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 394 kJ / 94.3 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 477.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi gratinati
30 min
Zucchine a dadini insaporite (100 g)
15min
Porro insaporito (80 g)
15min
Zucchine a bastoncino insaporite (100 g)
15min
Peperoni e cipolle insaporite
25 min
Verdure miste insaporite
30 min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15 min
Peperoni in agrodolce
30 min
Caponata (TM6)
1h 30min
Crauti
96h
Peperonata sottovuoto
1h
Cipolle caramellate (400-500 g)
50 min