Wersje kompatybilne
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cimette di broccoli
- 500 g di acqua
- 120 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, lavati e asciugati
- 3 foglie di basilico
- ½ spicchio di aglio
- 5 acciughe sott'olio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1023 kJ / 244.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 62.2 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli stufati
40min
Spinaci al burro
30min
Verdure al vapore con salsa al curry
1h 10min
Fagiolini insaporiti
25min
Patate lesse
40min
Contorno di spinaci
25min
Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero
1h
Sogliola al vapore con piselli
40min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Insalata di cavolfiori e patate
30min
Fagiolini in gremolada
30min
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30min