Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 1000 g Gemüsezwiebeln, in Stücken
- 80 g Speisestärke
- 200 g Schinkenwürfel, mager
- 150 g Sahne
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Kümmel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1394 kJ / 333 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1h
Schinkenswirls
1 godz. 20 min
Quark-Öl-Grundteig
5min
Zwiebelkuchen
2h 30min
Käsefüße
1h 25min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Springerle
26h 20min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Hefegrundteig, süss
1h
Schneller Zwiebelkuchen ohne Boden
45 min
Döppekooche
1 godz. 30 min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 godz. 45 min