Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 100 g Zucker
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1000 g Pflaumen, entsteint
- 1 - 2 EL brauner Zucker
- 1 EL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 655 kJ / 156 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Lebkuchen
1h 30min
Quarkstollen
1h 10min
Baseler Leckerli
2 Std. 10 Min
Elisenlebkuchen
5h
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Osterlamm
1h 10min
Zwetschgendatschi
1 Std. 20 Min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25min
Rotweingugelhupf
1h 40min
Gewürzkuchen
2h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Zwetschgenkuchen
2h