Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 180 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Quark
- 1 Ei
- 1 Eiweiß
- 70 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Konfitüre mit Gelierzucker
30min
Reibekuchen
45min
Mürbeteig
5 Min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Hefeschnecken
1h 40min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Rührkuchen
1 Std. 10 Min
Streusel
5 Min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1h 45min