Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 300 g Zucker
- 300 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Nelken
- 1 Prise Muskat
- 1 TL Zimt
- 150 g Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Quarkstollen
1h 10 min
Eierlikörkuchen
1h 10 min
Lebkuchen-Gugelhupf
1j 20 menit
Nusskuchen
1h 10 min
Gewürzschnitten mit Frischkäseguss
2j
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 Std. 45 Min
Rotweingugelhupf
1 Std. 40 Min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10 min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1j
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Glühweinkuchen
1h 10 min