Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
550
g Dinkelmehl Type 630
lub 550 g Weizenmehl Type 550 - 1 ½ TL Salz
- 360 - 380 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
lub Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen - 2 TL grobes Salz oder Kümmel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bürli mit Roggen
12 Std.
Körner-Bürli
12 Std.
Ciabattabrötchen
1 godz. 40 min
Schwäbische Flachswickel
45 Min
Krustis
3 Std. 30 Min
Laugenbrötchen
2hod.
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Ciabattabrötchen
1 godz. 50 min
Dinnete
2hod.
Seelen mit Oliven
8h 45min
Kleiner Laugenkranz
2 Std. 10 Min
Gefüllte Seelen
2 Std. 45 Min