Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Käsekuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Ei1
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 TL
Füllung
-
Eier3
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Zucker210 g
-
Frischkäse200 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Rhabarber in Stücken (1 cm)250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
1658 kJ /
396 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min