Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 60 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Milch
- 2 Eigelb (siehe Tipp)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2h 30 min
Caipirinha-Creme
3h 30min
Schokoladenmousse
3h 20min
Zitronensorbet
8 godz. 30 min
Crème brûlée
6h
Panna Cotta
5h
Quark-Mousse
5h
Karamellcreme (Flan)
3h
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35 min
Beerenmousse
5h
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.