Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 210 g Wasser
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 2 Prisen Zucker
- 375 g Mehl
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 1200 g Gemüsezwiebeln, in Stücken
- 30 g Öl
- 100 g Speisestärke
- 200 g Sahne
- 4 Eier
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 200 g Bacon, geräuchert, in Scheiben, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2724 kJ / 650 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 Std.
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1 Std.
Schinkenswirls
1 Std. 20 Min
Zwiebelkuchen
2h 15min
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Zwiebelkuchen
2 Std. 30 Min
Käsefüße
1 Std. 25 Min
Möhrensalat mit Erdnüssen
10 Min
Schneller Zwiebelkuchen ohne Boden
45min
Döppekooche
1 Std. 30 Min
Streusel
5 Min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h