Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
TM6 TM5

Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe

4.0 (296 ocen)

Składniki

  • 125 g Milch
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 50 g Zucker
  • 350 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
  • 50 g Butter, in Stücken
  • 1 Ei
  • 1 Prise Salz
  • 1300 - 1500 g Zwetschgen, halbiert
  • 2 EL Zimt-Zucker-Mischung

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
567 kJ / 135 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy