Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1300 - 1500 g Zwetschgen, halbiert
- 2 EL Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Zwetschgendatschi
1 Std. 15 Min
Blechkuchen mit Pflaumen
1 Std. 15 Min
Süßer Mürbeteig
1h 50min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 menit
Schmand-Apfel-Kuchen
1j 30 menit
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2j 30 menit
Tortenboden
45 Min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Rührkuchen mit Obst
1j
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Zwetschgenkuchen
2j
Klassischer Streuselkuchen
3h 20 min