
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- 220 g water room temperature
- 1 tsp caster sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast crumbled - 400 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
Topping and Finalisation
- 100 g courgette ends removed, halved vertically if too thick to fit in feeder
- 120 g red onions halved vertically
- 80 g fresh button mushrooms stems removed
- 100 g yellow pepper cut in wedges that fit in feeder
- 100 g red pepper cut in wedges that fit in feeder
- 200 g tinned chopped tomatoes
-
200
g grated mozzarella
lub 200 g grated cheese for pizza (see tip) - 2 - 3 pinches fine sea salt to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 649.8 kcal / 2718.9 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Węglowodany
- 85.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 1043.6 mg