Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- 220 g water, room temperature
- 1 tsp caster sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
Topping and Finalisation
- 100 g courgette, ends removed, halved vertically if too thick to fit in feeder
- 120 g red onions, halved vertically
- 80 g fresh button mushrooms, stems removed
- 100 g yellow pepper, cut in wedges that fit in feeder
- 100 g red pepper, cut in wedges that fit in feeder
- 200 g tinned chopped tomatoes
-
200
g grated mozzarella
lub 200 g grated cheese, for pizza (see tip) - 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2718.9 kJ / 649.8 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 85.9 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1043.6 mg
Alternatywne przepisy
Quick Bread
50min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Potato and Celeriac Gratin
1 Std. 10 Min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM5)
Brak ocen
Bern-style Rösti (TM6)
40min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
Brak ocen
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM5)
1h 30min
Bannock Bread
45min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Cauliflower Cheese Bites with Sour Cream Dip
4h 15min