Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced Labne
- 500 g natural yoghurt
- 100 g dukkah
Mint Vinaigrette
- 1 garlic clove
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 1 - 2 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 1 tsp sugar beet molasses
- 30 - 40 g lemon juice, to taste
- 60 g extra virgin olive oil
Salad
- 500 g water
- 450 g butternut squash, unpeeled, cut in wedges (1 cm)
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 100 g red onions, cut in wedges (1 cm)
- ½ pomegranate, seeds only
- 200 g rocket leaves, washed and patted dry
- 1 - 2 Tbsp pumpkin seeds, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2182 kJ / 519 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Cypriot grain salad
45 min
Rhubarb Fool
1h 10min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Parmesan Herb Madeleines
1h
Pea and Mint Risotto
40 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Stewed Rhubarb with Orange
10min
Artichoke & Butter Bean Dip
10min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Brandy Sauce
10min