Urządzenia i Akcesoria
Spiced Labne with Squash and Rocket Salad
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
4 portions
Składniki
Spiced Labne
-
natural yoghurt500 g
-
dukkah100 g
Mint Vinaigrette
-
garlic clove1
-
lemon thin peelings of skin only1
-
fresh mint leaves only, to taste1 - 2 sprigs
-
sugar beet molasses1 tsp
-
lemon juice to taste30 - 40 g
-
extra virgin olive oil60 g
Salad
-
water500 g
-
butternut squash unpeeled, cut in wedges (1 cm)450 g
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
dried oregano1 tsp
-
red onions cut in wedges (1 cm)100 g
-
pomegranate seeds only½
-
rocket leaves washed and patted dry200 g
-
pumpkin seeds (opcjonalnie) to taste1 - 2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
18 g
Kalorie
2182 kJ /
519 kcal
Tłuszcz
36.7 g
Błonnik
10 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Oatcakes
1 Std.
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1 Std. 5 Min
Chai Spiced Rice Pudding
1 Std. 5 Min
Green Goodness Soup
10 Min
Quinoa Tostadas
30 Min
Pear and blue cheese risotto
30 Min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 Std. 35 Min
Beetroot Houmous
15 Min
Aubergine and Almond Dip
20 Min
Houmous
13 Std. 30 Min
Red Pepper Houmous
5 Min