Scorfano con pomodori, carote e riso

Scorfano con pomodori, carote e riso

4.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Pesce
  • di scorfano in filetti (3 pezzi circa)
    1600 g
  • di pomodorini a metà
    300 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • pepe macinato
    2 pizzichi
  • spicchi di aglio
    2
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    100 g
  • di succo di limone
    40 g
Riso
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di carota tagliato a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di foglie di prezzemolo fresco
    10 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di cipolla in quarti
    200 g
  • di riso basmati
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di acqua
    580 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 584 kcal / 2442 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3 g
Sód 1171 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...