Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
Condimento
- 40 g di noci sgusciate
- 100 g di cicoria, i gambi puliti
- 200 g di pere pulite e tagliate a metà nel senso della lunghezza
-
100
g di panna acida (30% di grassi)
lub 100 g di ricotta fresca - 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato, a piacere
- 100 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 15 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1970.3 kJ / 470.9 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 696.4 mg
Alternatywne przepisy
Omelette verdure e formaggio
30 Min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 dk
Toasts al basilico con formaggio alle erbe e olio al limone
2h
Fichi freschi ripieni
20 dk
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 dk
Crostata salata multicolore
1sa
Insalata di surimi e verdure alla giapponese (TM6)
15 Min
Torta di riso cacio e pepe
1 godz. 30 min
Palline cocco e lampone
3h
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1sa
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 godz. 30 min