Rösti style Papet Vaudois

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1000 g de pommes de terre à chair ferme cuites et épluchées, de la veille
  • 3 c. à soupe de beurre à rôtir
  • 2 ¼ c. à café de sel
  • 20 g d'huile végétale
  • 350 g de poireaux coupés en rondelles (env. 1 cm)
  • 150 g de crème entière
  • 15 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 100 g d'eau chaude

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 921.1 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 2158.2 kJ / 515.8 kcal
Tłuszcz 29.1 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Węglowodany 60.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...