
Wersje kompatybilne
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 3 oz fennel bulb trimmed, cut into pieces that fit into feeder tube (reserve fronds to garnish)
- 2 oz red onion cut into wedges (see Tip)
- 1 radicchio cut into wedges
- ice cold water
- 2 oranges whole, peel and white pith removed
Orange Balsamic Vinaigrette
- 7 oz vegetable oil
- 3 oz orange juice
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz honey
- ¼ tsp salt to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 8 oz feta cheese crumbled
- ½ avocado sliced
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 2050.2 kcal / 8578.2 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 199.5 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Sód
- 662.8 mg