Wersje kompatybilne
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 3 oz fennel bulb, trimmed, cut into pieces that fit into feeder tube (reserve fronds to garnish)
- 2 oz red onion, cut into wedges (see Tip)
- 1 radicchio, cut into wedges
- ice cold water
- 2 oranges whole, peel and white pith removed
Orange Balsamic Vinaigrette
- 7 oz vegetable oil
- 3 oz orange juice
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz honey
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 8 oz feta cheese, crumbled
- ½ avocado, sliced
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8578.2 kJ / 2050.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 199.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 662.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chopped Asian Salad
20min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20min
Green Goddess Salad
10min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10min
Herbed Goat Cheese Crostini with Tapenade
45min
Berry Dream (TM6)
10min
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25min
Texas Caviar
15min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Olive and Thyme Goat Cheese Dip
10min
Green Bean Gremolata
25min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10min