Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette

Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Salad
  • fennel bulb trimmed, cut into pieces that fit into feeder tube (reserve fronds to garnish)
    3 oz
  • red onion cut into wedges (see Tip)
    2 oz
  • radicchio cut into wedges
    1
  • ice cold water
  • oranges whole, peel and white pith removed
    2
Orange Balsamic Vinaigrette
  • vegetable oil
    7 oz
  • orange juice
    3 oz
  • balsamic vinegar
    1 oz
  • honey
    1 oz
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • feta cheese crumbled
    8 oz
  • avocado sliced
    ½

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 2050.2 kcal / 8578.2 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 199.5 g
Węglowodany 84.9 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 28.6 g
Sód 662.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...