Funky Roasted Veggies

Funky Roasted Veggies

4.2 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
5 portions

Składniki

  • turnips peeled, sliced and cut lengthwise into wedges (½ in.)
    24 oz
  • Brussels sprouts halved
    10 oz
  • head of cauliflower 24 oz (med. size), cut into bite-size florets
    1
  • ground cumin
    ¾ tsp
  • smoked paprika
    ¾ tsp
  • cayenne pepper
    ¼ tsp
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • kosher salt to taste
    ½ tsp
  • avocado oil
    2 oz
    2 oz extra virgin olive oil
  • fresh mint chopped
    1 tbsp
  • chopped pecans
    2 tbsp
  • chopped fresh parsley
    1 tbsp
  • lemon zest only
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 253 kcal / 1059 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 369 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...