Soupe végétalienne aux champignons, poireaux et riz sauvage avec pain grillé

Soupe végétalienne aux champignons, poireaux et riz sauvage avec pain grillé

4.6 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 portion

Składniki

  • 50 g de mélange de riz sauvage
  • l'eau tiède pour le trempage
  • 30 g d'oignon
  • 1 gousse d'ail
  • 100 g de champignons frais émincés
  • 40 g de poireau coupé en tranches
  • 30 g de beurre sans lactose
  • 150 g d'eau
  • 150 g de lait de coco
  • 1 c. à café de bouillon de légumes en pâte
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • ¼ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • persil frais pour le service
  • ½ citron vert non traité coupé en quartiers
  • pain coupé en tranches et grillé pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 626.9 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 2939.8 kJ / 702.6 kcal
Tłuszcz 38.8 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 24.9 g
Węglowodany 62.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...