Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 370 g bloem
- 1 tl fijn zout
- 4 eieren
- 50 g water koud (4 el)
Vulling
- 250 g kalfsvlees, gemalen
- 250 g rundvlees, gemalen
- ½ broodje geweekt in water en uitgelekt
- 2 eieren
- 1 tl fijn zout of naar smaak
- ½ tl gemalen zwarte peper of naar smaak
Afwerking
- water voldoende om in te koken
- 1 el zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 766 kJ / 182 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 806 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lactosevrije luikse wafels
Brak ocen
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Brak ocen
Zuivelvrije tzatziki
Brak ocen
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Brak ocen
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
55 min
Gebakken buns
Brak ocen
Pulled pork burgers
Brak ocen
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Brak ocen
Hornazo
Brak ocen
Glühwein
15 Min
Lam in korst op Italiaanse wijze
5 Std.
Lamsstoofpotje
1h 45min