Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
470 g śliwek dojrzałych, jędrnych, bez pestek, przekrojonych na pół
-
⅓ cytryn ekologicznej
-
55 g cukru plus 3 łyżki
-
45 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki aromatu waniliowego½ laski wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
65 g mleka
-
35 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 szczypta soli
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
66 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1026.5 kJ /
245.4 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
46.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Tarta z jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1 godz.
Tarta tatin
2 godz.
Pigwa pod kruszonką
1 godz. 25 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min