
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Pełnoziarniste tortille
-
wody130 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu100 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej150 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
soli1 łyżeczka
Nadzienie z kurczaka
-
oliwy z oliwek20 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (6 x 1 cm)250 g
-
cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej w 1 cm plastry200 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
resztek mięsa z kurczaka pieczonego, pokrojonych na 1 cm kawałki300 g
-
kolendry, świeżej posiekanej8 gałązek
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (120 g)6 łyżek
-
limonka pokrojona w ósemki, do skropienia1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354.3 kcal /
1482.5 kJ
Białko
47.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
531.8 mg