
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Pełnoziarniste tortille
-
130 g wody
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie z kurczaka
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (6 x 1 cm)
-
200 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g resztek mięsa z kurczaka pieczonego, pokrojonych na 1 cm kawałki
-
8 gałązek kolendry, świeżej posiekanej
-
6 łyżek crème fraîche, min. 30% tłuszczu (120 g)
-
1 limonka pokrojona w ósemki, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354.3 kcal /
1482.5 kJ
Białko
47.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
531.8 mg