Tarte aux poires Bourdaloue

Tarte aux poires Bourdaloue

4.9 148 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
1 pièce

Składniki

La pâte
  • de farine T45, et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le cercle
    100 g
  • de sucre glace
    80 g
  • de poudre d'amande
    25 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau
    500 g
  • poires pelées, coupées en deux
    3
  • le jus d'1/2 citron jaune
La crème d'amande
  • de beurre en morceaux
    80 g
  • de sucre glace
    80 g
  • de poudre d'amande
    80 g
  • œufs
    2
  • gousse de vanille les graines seulement
    1
  • de rhum
    1 c. à soupe
  • amandes effilées
    quelques
  • de confiture d'abricots
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 2512 kcal / 10456 kJ
Białko 78 g
Tłuszcz 239 g
Węglowodany 348 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...