Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w galarecie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 sztuki
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
35 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
35 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, suszone
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
5 ziaren pieprzu czarnego
-
3 goździki suszone
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
-
1 jajko dokładnie umyte
-
180 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 8-10 cm kawałki
-
50 g różyczek brokułu
-
3 łyżki zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
-
½ łyżki sosu rybnego
-
4 łyżeczki żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
-
cytryna w kawałkach, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1366.2 mg
Białko
19.4 g
Kalorie
858.6 kJ /
205.2 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba po grecku
45 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min