Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, en morceaux
- 130 g de lait
- 3 g de levure boulangère sèche
- 320 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 1 yaourt nature
- 2 pincées de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 16 portions de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1283 kJ / 306 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Pains batbout marocains
1 godz.
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2 Std. 10 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Onigiri aux thon et fromage frais
1h 5min
Cheese naans au curry et à la coriandre
3h 5min
Assortiments de makis
1 Std. 30 Min
Muffins anglais
4h 10min
Baos au poulet et curry
4h 40 min
Pancakes moelleux
25 min