Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pistou
- ½ - 1 rote Chilischoten, frisch, nach Geschmack
- 50 g Mandeln, blanchiert
- 40 g Petersilie, abgezupft
- 4 - 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 4 Prisen Salz
- 2 Prisen Zucker
- 80 g Olivenöl
- 150 g Tomaten, entkernt, in Würfeln (5 mm)
Kartoffel-Bohnen-Eintopf
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl
- 500 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
-
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 2 TL Bohnenkraut, getrocknet
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 750 g Wasser
- 1 TL Salz
- 450 g grüne Bohnen, TK
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 240 g), gewaschen, abgetropft
- 50 g schwarze Oliven, entsteint, ggf. halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2523 kJ / 602 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarischer Eintopf
1 Std.
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 Std.
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 min
Bunte Bohnensuppe
50min
Eintopf von Wintergemüsen
50min
Grüne Minestrone
30min
Minestrone mit Kichererbsen
13 godz.
Italienischer Gemüsetopf
10h
Minestrone mit Seidentofu
35min
Gemüse-Nudel-Suppe mit Pistou
1 Std. 25 Min
Orientalische Linsensuppe
30min
Bohneneintopf mit Feta
45min