Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spitzkohlröllchen
- 1000 g Wasser
- 8 Blätter Spitzkohl, groß
- 100 g Möhren, in Stücken
- 20 g Rucola, grob zerkleinert
- 100 g Frischkäse, fettarm (z.B.Philadelphia Ballance 12% Fett)
- 100 g körniger Frischkäse, fettarm (z.B. Exquisa Fitline 0,8 % Fett)
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 rote Paprika, in länglichen Streifen (ca. 1 x 6 cm)
Senf-Sojasauce
- 10 g Sesam
- 80 g Sojasauce
- 10 g Limettensaft
- ¼ TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 991 kJ / 235 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 9.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Auflauf
1 godz.
Gemüseauflauf mit Quark
1hod. 30min
Süßkartoffelklöße auf Porree-Pilz-Ragout
1 godz. 20 min
Blumenkohl-Rotkohl-Salat
25 Min
Blumenkohl-Flammkuchen
1 godz. 15 min
Gelbe Zucchini-Nudeln mit Petersilien-Salsa
35 Min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 godz. 20 min
Sellerie-Schnitzel mit Pilz-Tomaten-Sugo
1 godz.
Pilzragout mit pochiertem Porree und schwedischen Kartoffeln
1 godz. 15 min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45 Min
Süss-saures Veggi-Ragout
50 Min
Kohlrabitaler mit pikantem Omelette
30 Min