Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g frischer Meerrettich, geschält, in Stücken
- 10 g Zitronensaft
- 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 150 g)
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 350 g Grünkohl, abgezupft
- 40 g Apfelringe, getrocknet
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 20 g Pflanzenöl
- 150 g Doppelrahm-Frischkäse
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 800 g Wasser, kochend heiß
- 250 g Penne (z.B. von Barilla), siehe Tipp
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3260 kJ / 779 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45min
Wirsing-Pasta
35min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 Std. 10 Min
Pikanter Hirseauflauf mit Rahmkohl
1 godz.
Grünkohl-Schinken-Nudeln
30min
Grünkohlrisotto
40min
Pasta mit Dicken Bohnen und Garnelen
1 godz.
Grünkohl-Curry mit Garnelen
45min
Wirsing-Tomaten-Pasta
35min
Grünkohl-Lasagne
1 Std. 10 Min
Grünkohl-Risotto
50 min
Fenchel-Lachs mit Wildreis und Dillsauce
45min