Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 50 g Mandeln
- 200 g Mehl
- 1 Msp. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 600 g Äpfel, säuerlich
- 2 Bund Frühlingszwiebeln, in Ringen (1 cm)
- 1 TL Zucker
- 150 g Crème fraîche
- 1 Ei
- 120 g Bacon, in dünnen Scheiben, evtl. halbiert oder gedrittelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1032 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 Std.
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 Std.
Paprika-Porree-Quiche
1h 40min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1 Std. 30 Min
Käse-Tomaten-Quiche
1 Std. 20 Min
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Zucchinitarte mit Aprikosen-Chili-Glasur
1 Std. 25 Min
Möhrenquiche
1 Std. 30 Min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 Std.
Quiche Hawaii
50min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min