Grilled Fish with Mango Sambal

Grilled Fish with Mango Sambal

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • Nile tilapia (approx. 500 g each), cleaned, descaled and gutted (see tips)
    2
  • salt
    2 ½ tsp
  • lime juice only
    1
  • mangoes unripe, peeled, stone removed, cut in halves
    250 g
  • shallot
    30 g
  • garlic clove
    15 g
  • red curly chillies cut in halves
    60 g
  • bird's eye chilli (cili padi)
    20 g
  • tomato cut in quarters
    1
  • shrimp paste
    1 tsp
  • chicken stock powder
    ½ tsp
  • sugar
    1 tbsp
  • cooking oil plus extra to brush
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1673 mg
Białko 82 g
Kalorie 2851 kJ / 682 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...