Paluchy serowe ze słonecznikiem

Paluchy serowe ze słonecznikiem

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
30 sztuk

Składniki

  • 230 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 75 g oleju
    75 g oleju arachidowego
  • 300 g wody
  • 3 łyżeczki suchych drożdży
  • 2 szczypty cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    1 ½ łyżki ziół prowansalskich, suszonych
  • ziarna słonecznika do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 122.7 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 523.4 kJ / 125.1 kcal
Tłuszcz 4.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...