Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)

Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)

4.7 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 pezzi

Składniki

Lemon curd
  • di zucchero
    85 g
  • limone la scorza e il succo
    1
  • uova grandi (63-73 g)
    2
  • di burro a pezzi
    50 g
Gusci di pasta sfoglia
  • uovo
    1
  • latte
    1 cucchiaio
  • pasta sfoglia due fogli rettangolari
    750 g
  • zucchero
    1 - 1 ½ cucchiaio
Terminare la preparazione
  • di pesche nettarine mature, ma sode, non sbucciate, tagliate a metà in senso verticale e private del nocciolo
    600 g
  • di mascarpone freddo
    250 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    80 g
  • di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati tritati
    1 ½ cucchiaio
  • di menta fresca le foglioline lavate e asciugate
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 335 kcal / 1402 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 232 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...