Wersje kompatybilne
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon curd
- 85 g di zucchero
- 1 limone, la scorza e il succo
- 2 uova, grandi (63-73 g)
- 50 g di burro, a pezzi
Gusci di pasta sfoglia
- 1 uovo
- 1 cucchiaio latte
- 750 g pasta sfoglia, due fogli rettangolari
- 1 - 1 ½ cucchiaio zucchero
Terminare la preparazione
- 600 g di pesche nettarine mature, ma sode, non sbucciate, tagliate a metà in senso verticale e private del nocciolo
- 250 g di mascarpone, freddo
- 80 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 ½ cucchiaio di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati tritati
- 2 cucchiai di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 232 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Follia ai tre cioccolati
6 Std.
Insalata capricciosa
20 Min
Parfait alla lavanda e miele
13 Std.
Infuso freddo vaniglia e mirtilli
3h
Crema di whisky
2h
Monte Rosa analcolico
10 Min
Ceci al pomodoro
40min
Pastiera salata
2h
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2h
Crostata di frutta fresca con Affettatutto Bimby® (TM6)
7 Std.
Panzanella ai frutti di mare e gamberi
40min
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1h