Pane alle erbe mediterranee e ricotta

Pane alle erbe mediterranee e ricotta

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 21 godz.
1 pezzo

Składniki

Lievitino
  • 190 g di acqua
  • 15 g di lievito madre di segale
    1 ½ g di lievito di birra fresco
  • 150 g di farina di segale
Pane
  • 670 g di acqua (di cui 160 g fredda)
  • 100 g di ricotta vaccina fresca, ben scolata dal siero
  • 400 g farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
  • 10 g di sale
  • 3 cucchiaini di erbe aromatiche secche miste (ad es. timo, origano, basilico, rosmarino)
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 30 g di succo di limone
  • 2 - 3 foglie di salvia fresca lavate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 69 g
Kalorie 8501 kJ / 2129 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 26.4 g
Węglowodany 397 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...