Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Savoiardi
- 200 g di biscotti savoiardi, a metà
Salsa ai frutti di bosco
-
250
g di fragole a pezzi
lub 250 g di fragole surgelate a pezzi -
250
g di lamponi
lub 250 g di lamponi surgelati - 30 g di succo di limone
- 100 g di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di agar agar
- 200 g di Champagne
Crema
- 50 g di zucchero
- 300 g di panna (30-40% di grassi)
- 300 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 20 g di mentuccia, le foglioline lavate
-
200
g di ribes rosso
lub 200 g di ciliegie sciroppate
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 1010.3 kJ / 241.5 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 95.5 mg
Alternatywne przepisy
Corona di riso agrumata ai gamberetti e mazzancolle
1h
Crema per albicocche ripiene
30min
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30 min
Aperitivo analcolico al mango
15min
Cestini di pane con asparagi e crema al Parmigiano Reggiano
2h
Coppa degli innamorati cioccolato bianco e fragole
40min
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1h 30min
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1h 20 min
Millefoglie alle arance
4h
Frozen Mojito analcolico ai frutti rossi
10 min
Semifreddo yogurt greco e salsa alle fragole
9 Std.
Casoncelli alla bergamasca
2h 30 min