Urządzenia i Akcesoria
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
20 porcji
Składniki
-
480 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
270 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
100 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
-
2 łyżeczki ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®
-
85 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
85 g rodzynek
-
85 g żurawiny, suszonej
-
35 miodu, płynnego
-
35 g skrobi ziemniaczanej
-
3 ½ łyżeczki przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker®
-
30 g miodu, płynnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
28 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1342.3 kJ /
320.8 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
44.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Szybki piernik
1 godz. 30 min
Poncz świąteczny z żurawiną
20 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Brownie z gruszkami
1 godz. 15 min
Piernikobrownie
1 godz.