Sernik z żurawiną

Sernik z żurawiną

4.9 38 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
8 porcji

Składniki

Spód z czarnym kakao
  • 95 g mąki pszennej
  • 65 g cukru
  • 20 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego Dr. Oetker®
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
  • 55 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 żółtko
Masa serowa
  • 65 - 100 g żurawiny, świeżej
    65 - 150 g żurawiny, mrożonej
  • 500 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 170 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 40 g skrobi ziemniaczanej
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią Dr. Oetker®
    2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 1 białko
  • woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa z białej czekolady
  • 40 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 15 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 612.4 mg
Białko 17.9 g
Kalorie 2378.4 kJ / 568.5 kcal
Tłuszcz 36.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 20.1 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...