Bollos suizos de calabaza y canela

Bollos suizos de calabaza y canela

4.1 124 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 unidades

Składniki

Puré de calabaza
  • 350 - 400 g de calabaza pelada en trozos (3-4 cm)
Masa
  • 75 g de leche
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • ½ cucharadita de canela molida
    1 cucharada de vainilla líquida
  • 50 g de mantequilla fundida
  • 50 g de azúcar
  • 350 g de harina de fuerza
  • ½ cucharadita de sal
Formado y decoración
  • 1 huevo batido
  • 4 - 5 cucharadas de azúcar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 92 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 930 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 5.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 37.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...