Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 500 g de leche
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 70 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
Bizcocho
- 4 huevos
- 100 - 120 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub 1 cucharadita de vainilla líquida - 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Montaje y cobertura
- 15 g de vino dulce de moscatel
- 100 g de agua
- 50 g de azúcar
- 200 g de chocolate negro para postres, en trozos
- 75 g de mantequilla
- 70 g de fideos de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 109.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de queso y frutos rojos
5h
Rollo suizo relleno de melocotón
1h 30min
Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)
3u. 30min
Trufas de tiramisú
45 min
Pastelitos de piña y chocolate
2h 30 min
Pastelitos de galleta, crema y chocolate
3 Std.
Miniconchas de almendra
40 min
Glorias
1h 30min
Rollos de brioche salados
1h 20 min
Bizcocho al caramelo
3 Std.
Brazo gitano de café
1h 30min
Coulant de chocolate
25 min