Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 330 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 300 g de azúcar
- 4 huevos
- 120 g de harina de repostería
- 2 cucharaditas de canela molida
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 80 g de nueces peladas
- 50 g de pistachos (sin piel y sin sal)
- 250 g de masa filo
- 150 g de miel
- 2 cucharadas de pistachos (sin piel y sin sal) troceados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1226 kJ / 293 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 64.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hojaldre de mascarpone y manzana
45min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Brazo gitano de café
1h 30min
Panecillos de cerveza con queso cheddar
2h
Tayín de ternera con arroz especiado y mini pasteles de pistacho
1h 30min
Brioche rápido
1 Std. 50 Min
Pudin de brioche con pera y crumble de nuez
4 godz.
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13h
Miniconchas de almendra
40min
Corona de brioche con crema de whisky
5 godz.
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4hod. 45min