Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lámina de masa de hojaldre, cuadrada
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- 400 g de nata (35% de grasa), muy fría
- 250 g de queso mascarpone
- 50 g de azúcar glas
- 50 g de azúcar moreno
- 25 g mantequilla
- 300 g agua
- 250 g de manzana Golden (sin piel y sin semillas) en gajos
Montaje
- 1 cucharada de granillo de almendra tostado
- 1 cucharadita de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2093 kJ / 500 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.3 g
- Błonnik
- 11.1 g
- Sód
- 204.7 mg
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Rollo suizo relleno de melocotón
1h 30 min
Brazo de gitano de gambas y salmón
12 Std. 40 Min
Cheesecake de naranja sin horno
2 godz.
Volcán de té verde matcha
1h 20 min
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 godz. 30 min
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4h 45min
Crema de mascarpone con manzanas caramelizadas
30 min
Larpeira
1h 55min
Torrijas con crema pastelera tostada
40 Min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 godz.