Tarta flambeada de gorgonzola, pera y nueces

Tarta flambeada de gorgonzola, pera y nueces

4.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

Masa
  • 220 g de harina de trigo
  • 15 g de aceite de oliva
  • 125 g de agua
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de azúcar
Cobertura
  • 40 g de nueces en mitades
  • 200 g de pera conferencia cortada por la mitad a lo largo
  • 100 g de endibias
  • 100 g de crème fraîche
  • 2 - 3 pellizcos de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 100 g de queso gorgonzola en trozos
  • 15 g de rúcula

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 690.7 mg
Białko 13.7 g
Kalorie 1964 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 53.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...