Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 noisette de beurre, pour les moules
- 100 g de bacon, en tranches
- 200 g de farine de blé, et 1 c. à soupe pour les moules
- 11 g de levure chimique
- 120 g de lait
- 40 g d'huile neutre
- 4 œufs
- 5 portions de fromage à tartiner
- 80 g de gruyère, râpé
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2135 kJ / 510 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Cake tendre mozza jambon
1j 20 menit
Cake chorizo-courgette
45 Min
Petits cakes salés au chorizo et aux herbes
1 Std. 15 Min
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 Min
Roulé à la pâte à tartiner
25 min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1j 20 menit
Gâteau moelleux au chocolat
40 min
Cake jambon et boursin
50 menit
Madeleines jambon-comté
1 godz. 35 min
Gougères au comté
45 Min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1 Std. 15 Min