Rolls cacao et sauce au café

Rolls cacao et sauce au café

4.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 30 g de café fort
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre doux froid et en une pièce (env. 6 x 4 x 10 cm)
  • 1000 g d'eau
  • 1 c. à soupe de vinaigre
La pâte à brioche
  • 130 g de lait
    130 g de crème fraîche
  • 20 g de levure boulangère fraîche
    10 g de levure boulangère sèche
  • 50 g de cacao en poudre
  • 500 g de farine de blé type 55
  • 4 œufs
  • 10 g de sel
  • 50 g de sucre en poudre
  • 200 g de beurre doux froid, coupé en morceaux
  • farine de blé pour le récipient
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 734.4 mg
Białko 17.8 g
Kalorie 4176.9 kJ / 998.3 kcal
Tłuszcz 51.6 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 30.9 g
Węglowodany 122.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...