Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre roux
lub 250 g de sucre en poudre - 170 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre demi-sel, froid et un seul morceau (environ 60 x 40 x 10 mm)
- 200 g de chocolat noir, en petits morceaux ou en galets
- 230 g de beurre, coupé en morceaux
- 140 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe de café instantané
- 4 œufs
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 827.2 kJ / 197.7 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4h
Cake marbré à la vapeur
1 Std. 15 Min
Gâteau roulé au café
2 Std. 30 Min
Babka salé au saumon fumé
4h
Guirlach nougat
1 Std. 30 Min
Palmier pesto rosso
45min
Mojito black & white
10 Min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Croque façon Fast Food
3 Std.
Crème glacée caramel et cacahuète
3 Std. 20 Min
Nuage au chocolat
45min
Brioche suisse béchamel-saumon
2h