Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 50 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 15 g de azúcar
- 110 g de harina de fuerza
Masa
- 3 huevos
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 180 g de azúcar
- 1 sobre de preparado en polvo para flan (de 65 g, p.ej. Royal®)
- 70 g de nata
- 100 g de agua
- 130 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de levadura prensada fresca
- 630 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- harina de fuerza para espolvorear
Montaje
- 1 huevo batido
- 60 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 777 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3.75 g
- Węglowodany
- 28.48 g
- Tłuszcz
- 6.31 g
- Błonnik
- 0.98 g
Alternatywne przepisy
Brioche con frutas y pasas
3 Std. 10 Min
Panecillos de San Ignacio
25 Std.
Almoixàvenas
1h 30min
Kugelhopf alsaciano
4h
Cremadillos
3u. 50min
Coca con cabello de ángel y nueces
1h 20 min
Rebojos zamoranos
50min
Cake de pasas al ron
10 Std.
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min
Roscón de Reyes con glaseado espejo de chocolate
6h 30min
Suizos
2h 30 min
Magdalenas de nata
1h