Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán
- 250 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de mantequilla en trozos
- 300 g de almendra molida
- 2 huevos
- 1 cucharada de harina de repostería
-
2
cucharadas de agua de azahar
lub 2 cucharadas de agua de rosas
Montaje
- 8 - 10 láminas de pasta brick
- 2 cucharadas de pétalos de rosa (no tratados con pesticidas) (opcjonalnie)
- 50 g de pasas sin semillas (opcjonalnie)
- 50 g de almendras laminadas (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de azúcar (opcjonalnie)
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polvorones
25h 30min
Panecillos de higo con nueces
24h 45min
Palmeras con tapenade
30min
Pan de higos
72h 5 min
Carbayones
1 Std. 25 Min
Polvorones de cacao y almendra
10 Std. 30 Min
Perrunillas
30min
Mantecados de almendra
30min
Marquesas
30min
Roscos de vino
45min
Roscón de Reyes con glaseado espejo de chocolate
6h 30min
Hojaldrinas de naranja
2h