Serpiente de frutos secos y franchipán

Serpiente de frutos secos y franchipán

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
20 raciones

Składniki

Franchipán
  • de azúcar
    250 g
  • tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
    3 - 4
  • de mantequilla en trozos
    150 g
  • de almendra molida
    300 g
  • huevos
    2
  • de harina de repostería
    1 cucharada
  • de agua de azahar
    2 cucharadas
    2 cucharadas de agua de rosas
Montaje
  • de pasta brick
    8 - 10 láminas
  • de pétalos de rosa (opcjonalnie) (no tratados con pesticidas)
    2 cucharadas
  • de pasas sin semillas (opcjonalnie)
    50 g
  • de almendras laminadas (opcjonalnie)
    50 g
  • de azúcar (opcjonalnie)
    2 cucharadas
  • de azúcar glas para espolvorear
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 245 kcal / 1025 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...