Serpiente de frutos secos y franchipán

Serpiente de frutos secos y franchipán

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
20 raciones

Składniki

Franchipán
  • 250 g de azúcar
  • 3 - 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 150 g de mantequilla en trozos
  • 300 g de almendra molida
  • 2 huevos
  • 1 cucharada de harina de repostería
  • 2 cucharadas de agua de azahar
    2 cucharadas de agua de rosas
Montaje
  • 8 - 10 láminas de pasta brick
  • 2 cucharadas de pétalos de rosa (opcjonalnie) (no tratados con pesticidas)
  • 50 g de pasas sin semillas (opcjonalnie)
  • 50 g de almendras laminadas (opcjonalnie)
  • 2 cucharadas de azúcar (opcjonalnie)
  • 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 4.4 g
Kalorie 1025 kJ / 245 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 19.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...