Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán
- 250 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de mantequilla en trozos
- 300 g de almendra molida
- 2 huevos
- 1 cucharada de harina de repostería
-
2
cucharadas de agua de azahar
lub 2 cucharadas de agua de rosas
Montaje
- 8 - 10 láminas de pasta brick
- 2 cucharadas de pétalos de rosa (no tratados con pesticidas) (opcjonalnie)
- 50 g de pasas sin semillas (opcjonalnie)
- 50 g de almendras laminadas (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de azúcar (opcjonalnie)
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3sa 10 dk
Cremadillos
3h 50min
Hojaldrinas de naranja
2ч.
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Huesos de San Expedito
30 min
Panecillos de San Ignacio
25 godz.
Almoixàvenas
1ч. 30 мин.
Caracolas de canela
2ч.
Bollos de manteca (Andalucía)
1 godz. 10 min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min
Focaccia de Puglia
1 godz.
Suizos
2h 30min