Tarta de primavera

Tarta de primavera

4.5 2 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 10 godz.
12 raciones

Składniki

Bizcocho genovés
  • de mantequilla para engrasar el molde
    1 trozo
  • huevos
    5
  • de azúcar
    150 g
  • de harina de repostería
    150 g
  • de polvo de hornear
    1 cucharadita
  • de sal
    1 pellizco
Merengue de avellana
  • de avellanas tostadas
    75 g
  • de azúcar glas
    100 g
  • de harina de repostería
    15 g
  • claras de huevo
    2
  • de sal
    1 pellizco
  • de azúcar
    25 g
Flores cristalizadas
  • de flores comestibles (violetas, pensamientos, pétalos de rosa, etc.)
    1 ramillete
  • de clara de huevo
    1 cucharadita
  • de azúcar
    50 g
Pasta de almendra
  • de azúcar glas
    200 g
  • de almendra molida
    200 g
  • de clara de huevo pasteurizada
    40 g
Montaje
  • de mermelada de fresa
    400 g
  • de nata montada
    530 g
  • de fresas limpias y secas cortadas en dados
    300 g
  • azúcar glas para espolvorear

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 617 kcal / 2579 kJ
Białko 10.82 g
Tłuszcz 27.93 g
Węglowodany 80.57 g
Błonnik 3.47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...