Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 330 g de cerveza
- 480 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de azúcar
-
180
g de aceite de oliva
lub 180 g de aceite de girasol
Terminación
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de sal en escamas
- 2 cucharadas de semillas de sésamo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 229 kJ / 55 kcal
- Białko
- 0.74 g
- Węglowodany
- 6.46 g
- Tłuszcz
- 2.77 g
- Błonnik
- 0.26 g
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Bollos de aguardiente (sin azúcar)
1 Std. 30 Min
Pan bendito de San Blas (Murcia)
4h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2 Std. 30 Min
Almoixàvenas
1 Std. 30 Min
Barritas de cerveza con semillas
30min
Palitos con sabor a pizza
1 Std.
Pan de cañada (pan plano con aceite)
50min
Masa para cocas
1 Std.
Pan básico
3h 45min
Buñuelos de viento de calabaza
1 Std. 10 Min
Tortas de Alcázar
40min